Aktuality

Nejnovější příspěvky ze školy

Ekologicko-chovatelská beseda

Beseda Cizokrajní ptáci

 

                Ve středu 2. února 2022 se konala v učebně 5. třídy beseda o cizokrajných ptácích, kterou uváděl pan Miloš Vachutka. Beseda trvala od 10:45 – 11:45 a byla určena pro 5., 6. a 7. třídu.

                Pan Vachutka donesl na ukázku pár exotických papoušků, například papouška senegalského a holuba diamantového. Vyprávěl nám různé zajímavosti o exotických papoušcích a také mluvil o zkušenostech ze svého chovu. Pak nám pustil prezentaci s fotografiemi exotických papoušků, po zhlédnutí prezentace pustil ještě pár videí. Na závěr besedy nám dovolil si sáhnout na holuba a položil nám několik otázek, kdo na ně správně odpověděl, dostal od něj fotografii papouška.

                Beseda se moc vydařila, nejvíce se mi líbili papoušci, které pan Vachutka přivezl s sebou.

 

Autor: Josef Hajda, 6. třída

Ekologicko-chovatelský program

      Lektorem přednášky byl RNDr. Bc. Jaromír Vachutka, který je absolventem Přírodovědecké fak. UP v Olomouci, členem redakční rady časopisu Nová Exota, přes 40 let aktivním chovatelem. Členem ČSCH, KPEP, KCHR a držitelem titulu Mistr Evropy (2012) a bronzové medaile z Mistrovství světa (2020).

      Cílem vzdělávacího programu „Od záchranných programů k chovatelství“ bylo ukázat přínos chovatelství a přiblížit dětem všechny chovatelské směry. Pomocí prezentace, krátkého videa i živé expozice. Akce byla určena pro všechny žáky naší školy.

Autor: Mgr. Radka Březíková