Aktuality

Nejnovější příspěvky ze školy

Školní výlet 3. a 4. třída

Ve čtvrtek 2. června přišly děti z 3. a 4. třídy ráno do školy v obvyklém čase, jen místo aktovky měly na zádech batůžky. Čekal je společný školní výlet do Filmových ateliérů ve Zlíně.
Po příjezdu na místo jsme nejprve posvačili ve stylové filmové kavárně. Hned poté jsme zamířili na Workshop animace do animačních dílen, které jsou vybaveny několika animačními stoly. Po úvodním slovu zkušené paní lektorky se žáci rozdělili do 6 skupin. Každá skupina měla svůj originální nápad na svůj krátký animovaný snímek. K dispozici měli žáci různé materiály pro tvorbu postav a scény, fantazii se meze nekladly! Také nechybělo profesionální vybavení včetně animačního softwaru, se kterým pracují i velké zahraniční produkce. Během workshopu jsme se naučili základy ploškové a prostorové animace. Pod rukama žákům vzniklo hned několik zajímavých příběhů.
V další části programu nás čekala prohlídka Patra legend. Tato výstava je věnována historii a osobnostem zlínských filmových ateliérů. Dozvěděli jsme se zajímavosti o jeho vzniku a zapomenout také nesmíme na významné osobnosti: Hermínu Týrlovou, Karla Zemana a další
významné tvůrce.
Po návštěvě filmových ateliéru jsme navštívili park Komenského, kde se začínal připravovat program na Filmový festival. Výlet se nám všem velice líbil a už se moc těšíme na další společné zážitky.

Autor: Mgr. Michaela Hradilová, třídní učitelka 3. třídy