Aktuality

Nejnovější příspěvky ze školy

Divadelní představení Pohádka o Liazce

V pondělí 11. 3. jsme navštívili divadlo a děti v rámci slohu tvořily zprávu z představení. Jak se jim to podařilo, si můžete přečíst na následujících řádcích.

Dne 11. 3. 2024 se 4. a 5. třída zúčastnily divadelního představení Pohádka o Liazce v Beskydském divadle. Liazka je staré auto, které se vydalo do pouště na Ralley Dakar. Každý den závodníky čekají různá dobrodružství, při kterých je potkají různá stvoření např. Šeherezáda nebo Džin z kouzelné lampy. V pohádce se objevuje šofér, automechanik a inženýr. Tyhle závodníky se snaží předehnat německý závodník Shwainsteiner, který na ně pokaždé chystá nějakou lumpárnu. Ale i přes všechny ty lumpárny se libereckým závodníkům podaří zvítězit. Pohádka se mi moc líbila, měla pěkný děj.

autor článku: Zuzana Huňatová, 5. třída

 

Dne 11. 3. 2024 se 4. a 5. třída vydaly do Beskydského divadla na představení s názvem Pohádka o Liazce. Pohádka byla o tom, že 3 herci ztvárnili postavy automechanika, navigátora a řidiče, kteří se vydali na závod v poušti. Závod byl hodně dlouhý. Cestou potkali velblouda, který jim vypil piva, dále zachraňovali svého protihráče. Nakonec závod vyhráli a získali trofej. Pohádka se mi líbila, ale byla částečně loutková a ty loutky nebyly moc hezké.

autor: Alžběta Vahalová, 5. třída

 

Dne 11. 3. 2024 se 4. a 5. třída podívaly do Beskydského divadla v Novém Jičíně. Pohádka o Liazce byla kombinovaná lidmi a loutkami. Jednalo se o příběh tří kamarádů, kteří chtěli závodit a jednoho dne se jim to splnilo. Postavili auto Liaz, se kterým jeli přes poušť. Moc se mi to líbilo, jenom mi to přišlo krátké.

autor: Linda, Horáková, 5. třída

 

Dne 11. 3. 2024 jsme byli v Beskydském divadle v Novém Jičíně. Jednalo se o pohádku o automobilu Liazka. Závodníci jeli po poušti. Museli obětovat mnoho věcí, aby dojeli do cíle. Po dlouhé cestě plné dobrodružství a vzrušení, nakonec vyhráli. Byli tam živí herci, ale i loutky. Bylo to super. Moc se mi to líbilo.

autor: Hugo Benča, 5. třída