Aktuality

Nejnovější příspěvky ze školy

Listování s Lukášem Hejlíkem

LISTOVÁNÍ 3. a 4. třída

V pondělí 13. 5. 2024 se společně žáci 3. a 4. třídy vydali do Hranic na Moravě na divadelní představení ,, LiStOVáNí „ a čtení úryvků z knížky Petry Soukupové Bertík a čmuchadlo. A co je to vlastně to LiStOVáNí? Jedná se o jakousi formu scénického čtení, divadelní představení s knihou v ruce, které divákům velmi zajímavým a neotřelým způsobem představuje vybraný knižní titul. Cílem je vzbudit u dětí a mládeže zájem o čtení a poznávání vůbec.

Hlavním hrdinou této knihy byl devítiletý Bertík. Jeho rodiče se rozvedli a on žije s maminkou, která si našla nového přítele. Tuhle změnu Bertík nese těžce a je na všechny kolem sebe protivný, zlobí, vymýšlí naschvály. Až prázdninové setkání s tajemným tvorem (mluvícím zvířetem čmuchadlem) dokáže zlepšit jeho pohled na svět. Herci celou dobu drželi v ruce knihu, četli z ní, a dokonce ji používali jako rekvizitu. 

Celé představení se nám moc líbilo a nezbývá než si přát, aby si kromě kulturního zážitku a pobavení žáci odnesli i touhu přečíst si tuto nebo jakoukoliv jinou knížku, protože čtení NENÍ nuda.

autor: Mgr. Michaela Hradilová, třídní učitelka 4. třídy

LISTOVÁNÍ 6. a 7. třída

Žáci 6. a 7. třídy se zúčastnili představení s názvem „Život k sežrání“ od autora Mikaela Olliviera. V hlavních rolích se dětem představil známý herec Lukáš Hejlík. Dále pak Alan Novotný a Petra Bučková. Petra a Lukáš si „střihli“ hned několik rolí, s čímž měli někteří žáci problém – rozpoznat, koho právě herci hrají.

Příběh sledoval osudy Benjamina, chlapce žijícího na pařížském předměstí, který se potýká s nadváhou a zažívá svou první lásku. Představení bylo podáno humornou formou. Herci se snažili přiblížit jazyku dnešní mládeže a do knihy je vtáhnout.

Návštěva divadelního představení „Život k sežrání“ poskytla žákům nejen zábavu, ale i příležitost k zamyšlení nad vlastními hodnotami.

  autor: Mgr. Monika Plesníková, třídní učitelka 5. třídy