Aktuality

Nejnovější příspěvky ze školy

Školní exkurze Praha – 9. třída

25.5. 2023 se žáci deváté třídy naší školy vydali na nezapomenutelnou exkurzi do hlavního města České republiky – Prahy. Tato výprava nabídla nejen možnost poznat historické památky a zajímavosti města, ale také přinášela odbornou výukovou část, která se soustředila na slavný Karlův most. V tomto článku se podíváme na trasu, kterou žáci absolvovali, a oceníme jejich skvělé chování během celého výletu.

Naše skupina vyrazila z Hlavním nádraží, odkud jsme se vydali na naše první místo – Petřín. Toto malebné místo nabízí úžasný výhled na celé město a je domovem slavné Petřínské rozhledny. Žáci se nadšeně vyšplhali na vrchol, kde je čekal dechberoucí pohled na panorama Prahy.

Po Petříně jsme pokračovali na Pražský hrad, sídlo českých panovníků. Zde jsme se ponořili do tisícileté historie, obdivovali Svatovítskou katedrálu a další krásné stavby na hradním nádvoří. Následně jsme se vydali na slavný Karlův most, který je jednou z nejvýznamnějších památek města. Odborná výuková část zde představila žákům historii mostu, jeho architekturu a legendy, které se s ním pojí.

Poté jsme zamířili na Kampu, jednu z nejmalebnějších pražských čtvrtí. Žáci obdivovali nádherné přírodní scenérie a procházeli se kolem starých mlýnů a romantických uliček. Na Staroměstském náměstí jsme se ocitli uprostřed života Prahy – s krásným Staroměstským orlojem, který každou hodinu okouzlí návštěvníky svým pohybem figur a zvuky.

Naše exkurze pokračovala na slavné Václavské náměstí, které je symbolem českých dějin a důležitým místem pro demonstrace a oslavy. Zde žáci pocítili atmosféru živého města, obdivovali výklady butiků a prošli se po dlouhé ulici plné restaurací a kaváren.

Na závěr našeho putování jsme si dopřáli jízdu pražským metrem. Pro mnohé žáky to byl poprvé, co se seznámili s tímto efektivním způsobem dopravy. Díky metru jsme se rychle dostali zpět na Hlavní nádraží, odkud jsme se rozloučili s Prahou a vydali se zpět do našeho domovského města.

Celkově byli žáci z exkurze nadšeni. Navzdory únavě z dlouhého dne zvládli všechny aktivity s úsměvem na tváři. Jejich chování bylo příkladné, projevovali zájem o historii a místní kulturu, a byli ohleduplní k ostatním návštěvníkům. Rovněž se aktivně zapojovali do diskusí a kladli otázky průvodci, což svědčí o jejich zájmu o učení se mimo školní lavice.

Autor článku: Mgr. Marcela Dopitová spolu s AI (ChatGPT)

 
 
 
 

1 komentářů

  • Marcela Dopitová
    /

    Milí čtenáři, pokud se Vám zdá na článku něco zvláštního… a všimli jste si toho, neváhejte mi napsat:-)

Komentáře nejsou povoleny.